špargľa

Špargľa – zelenina gurmánov

Na jar sa vždy akoby roztrhlo vrece s článkami o špargli. Ak ste ich doteraz ignorovali, prípadne špargľu dodnes nevyskúšali, možno by ste jej mali dať šancu, pretože sa jedná o skutočne veľkú delikatesu. A keďže táto zelenina má sezónu zvyčajne iba od konca apríla do začiatku júna, je vhodné ju konzumovať práve v tomto…

Mrkvička

Jarná zelenina – čerstvosť a kvalita

Tento rok sa nám jarná zelenina vzhľadom na chladnejšie obdobie objavila o niečo neskôr ako zvyčajne. No napriek tomu už tu máme prvé reďkovky, mrkvičky, kalerábiky, špenát, šalát a už sú tu aj prvé rajčiny a papriky. Je ale táto zelenina naozaj hodná našej konzumácie? Neobsahuje príliš veľa dusičnanov? Dusičnanov v zelenine sa báť nemusíme…