Pečieme kváskový chlieb

Pravý, jedinečný, voňavý, skutočne zdravý, vyživuje imunitný systém a pomáha pri trávení. Jedinou nevýhodou je, že ak máte chuť na tradičnú kváskovú pochúťku, budete si ju musieť zamiesiť, aj upiecť doma. Moderné pekárne totiž miesto kvásku sypú do cesta kvasnice a tým zdecimujú kvality tradičného chleba. Takáto zdravá pochúťka je ale dezertom, hlavným jedlom aj…

kvások

Kvások – srdce zdravého chleba

Pre všetkých, ktorí zatúžili mať doma poklad, ktorý poznali už pred 5000 rokmi v temer nezmenenej podobe, zdravý a chutný chrumkavý chlieb, predstavíme prípravu kvásku. Ten je alfou a omegou tradičného kváskového chleba a odborníci tvrdia, že ak zvládnete jeho „výchovu“, prekonali ste tú najťažšiu métu pri výrobe kvalitného chleba. Investovať čas a námahu sa oplatí, pretože kváskový chlieb už…

Kváskový chlieb – chutný návrat k tradícii

Chlieb. Základná surovina, ktorá je každodenne na stole skoro v každej domácnosti. Zdá sa, akoby tu bol od nepamäti, lenže prichádza sklamanie. Aj ten najchrumkavejší a najvoňavejší bochník nemá ani štipku tradície a masová výroba a financie zvalcovali proces, ktorým sa rodil chlieb chutný, zázračný a liečivý. Kvások, malý zázrak Základnou otázkou by mohlo byť, prečo už dnes nie je…