Mrkvička

Jarná zelenina – čerstvosť a kvalita

Tento rok sa nám jarná zelenina vzhľadom na chladnejšie obdobie objavila o niečo neskôr ako zvyčajne. No napriek tomu už tu máme prvé reďkovky, mrkvičky, kalerábiky, špenát, šalát a už sú tu aj prvé rajčiny a papriky. Je ale táto zelenina naozaj hodná našej konzumácie? Neobsahuje príliš veľa dusičnanov? Dusičnanov v zelenine sa báť nemusíme…

nátierka

Nátierka so žeruchou a reďkovkou

Ingrediencie: 110 g jemného tvarohu, 4 ks červené reďkovky, 2 PL  žeruchy,  soľ, mleté čierne korenie

Postup:  Reďkovky  najemno nastrúhajte a rukami a zľahka vytlačte  prebytočnú vodu. Zmiešajte  s jemným tvarohom  a pridajte  nadrobno nasekanú žeruchu. Podľa potreby  dochuťte soľou, alebo korením. Servírujte ako  kanapky, ktoré ozdobte  plátkami reďkovky a lístkami žeruchy.

A nátierka je hotová.