špenátové polievka

Polievka z čerstvého špenátu

Táto polievka je nielen chutná, ale aj zdravá. Špenát je bohatým zdrojom vitamínov A, C, E, K, ale aj minerálov ako magnézium, jód, železo i vápnik. Ak ju spravíte hustejšiu, bude z nej prívarok. Ingrediencie: 250 gramov čerstvých špenátových listov, môže byť aj viac 1 menšia cibuľka niekoľko strúčikov cesnaku, podľa chuti sladká smotana 1 vajíčko…

Mrkvička

Jarná zelenina – čerstvosť a kvalita

Tento rok sa nám jarná zelenina vzhľadom na chladnejšie obdobie objavila o niečo neskôr ako zvyčajne. No napriek tomu už tu máme prvé reďkovky, mrkvičky, kalerábiky, špenát, šalát a už sú tu aj prvé rajčiny a papriky. Je ale táto zelenina naozaj hodná našej konzumácie? Neobsahuje príliš veľa dusičnanov? Dusičnanov v zelenine sa báť nemusíme…